- Φτιάχνουμε την καραμέλα:
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε αμέσως σε φόρμες για κρέμα καραμέλε (ή σε μια μεγάλη φόρμα) και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε την κρέμα:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, χωρίς να βράσει, και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα στις φόρμες.
- Ψήσιμο:
- Τοποθετούμε τις φόρμες μέσα σε ένα ταψί με λίγο ζεστό νερό (μπεν μαρί).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Σερβίρισμα:
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιάτο, ώστε η καραμέλα να ρέει πάνω στην κρέμα.
Καλή απόλαυση!