Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι, fume & βινεγκρέτ σύκου

για 4
ΑΤΟΜΑ
10 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

200 gr baby ρόκα, πλυμένη

1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

50 gr σαλάμι fume, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας ξύδι

2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα σύκο

1 κουτάλι γλυκού μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τη ρόκα στο πιάτο.

Επικαλύπτουμε με το πορτοκάλι και το σαλάμι.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μαρμελάδα σύκο, τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ

ΘΕΣγάλα