Ριζότο με καρότο, σουτζούκι και πεκορίνο ΘΕΣγάλα

για 4
ΑΤΟΜΑ
10 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
40 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/2 καρότο μέτριο σε καρέ

1 σουτζούκι

1/2 φλιτζάνι ρύζι Αρμπόριο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

300 ml ζεστός ζωμός κότας

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

πεκορίνο τριμμένο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά.

Ανεβάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.

Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό κότας σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση.

Προσθέτουμε το σουτζούκι. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο πεκορίνο στο ριζότο.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ

ΘΕΣγάλα