ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΕΣγάλα ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

15 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
60 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ

1 και 1/4 φλιτζανιού (280 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη

2 φλιτζάνια (400 γρ.) ζάχαρη

4 αυγά

1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα

1/4 φλιτζάνι (70 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι ΘΕΣγάλα

4 φλιτζάνια (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη

γιαούρτι για το σερβίρισμα

φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °c.

Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα.
Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε το κέικ σε φέτες γαρνιρισμένες με γιαούρτι και φρούτα του δάσους.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΘΕΣγάλα