ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΘΕΣγάλα

για 4
ΑΤΟΜΑ
5 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κριθαράκι

20 γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς κέλυφος

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τριμμένη γραβιέρα ΘΕΣγάλα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε al dente το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΘΕΣγάλα