ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΘΕΣγάλα

για 8
ΑΤΟΜΑ
15 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
60 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία έτοιμα χωριάτικα φύλλα (6 φύλλα)

500 gr λευκό τυρί ΘΕΣγάλα

200 gr γραβιέρα ΘΕΣγάλα τριμμένη

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα ΘΕΣγάλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 Koυταλιές σούπας μαύρο σουσάμι

 

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170oC.

Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τo λευκό τυρί και προσθέτουμε την γραβιέρα, τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 εκ. και στρώνουμε ένα-ένα τα τρια πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.

Απλώνουμε το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρια φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της τυρόπιτας και την ραντίζουμε με λίγο νερό.

Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

Την αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΘΕΣγάλα