ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΘΕΣγάλα

για 8
ΑΤΟΜΑ
5 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
35 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα ΘΕΣγάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 φύλλα σφολιάτας

3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

 

 

 

 

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη
σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα
και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από
τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας
(θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας
κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων,
ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει,
έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΘΕΣγάλα